CAB-NIEUWSBRIEF  #10

Het kan verkeren

Zo hoor je maanden niks van ons, zo tuimelen de nieuwsbrieven als dominostenen je mailbox binnen. April start met twee onderwerpen op de agenda met elk hun eigen urgentie, dus daar vragen we direct je aandacht voor.

Raadsvergadering 4 april Commissie Stad en Ruimte

Op donderdagavond 4 april staat het CAB-gebouw op de agenda voor de openbare vergadering van de commissie Stad en Ruimte. Onderwerp is het plan voor een opbouw op het CAB-gebouw en de gevolgen voor de identiteit en invulling van het gebouw. Een aantal politieke partijen heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W en daarop een schriftelijk antwoord ontvangen. Dat antwoord is voor deze partijen aanleiding om nu samen met de hele gemeenteraad te debatteren over de plannen voor het ‘hoogte-accent’ op het CAB gebouw.

De nu geplande opbouw is mogelijk conflicterend met de bedrijfsvoering van zittende en toekomstige partijen in de plint (lees: op straatniveau). Denk aan publieksstromen, terrasgeluiden en etensgeuren tegenover rust pakken met een boekje op je balkon. Wij volgen dit debat met belangstelling, jij ook? Dat kan donderdag vanaf 20:00 uur in de raadszaal van de Varrolaan 100 of via de livestream van de gemeente. Bekijk hier de vragen die aan de orde komen in het debat.

Daarna schakelen we door voor een dag waarop je de sfeer van het CAB-gebouw zoals het nu is zelf kunt verkennen.

GO WEST – Culturele zondag 14 april

Dit is een opsteker voor iedereen die uit is op de (her)ontdekking van Utrecht West. Er is vanaf 12:00 uur waan-zin-nig veel te doen in de wijk, met als festivalhart CAB-RONDOM.
Check de website van Culturele Zondagen GO WEST CAB-Rondom voor ons deel van het programma of pak het GoWest-boekje mee bij je supermarkt.

Dubbel feest die dag, want dan is ook de kick-off van 25 jaar dB’s. We openen alle deuren en iedereen is welkom. Van 12:00 tot 20:00 ontdek je wat dB’s onmisbaar maakt voor muziek in de stad, met natuurlijk de beste koffie van The Village Coffee & Music, snacks van de RootsRockKitchen en *drumroll* de presentatie van ons jubileumbier!

Programma
13:00 – 13:30 Forêt Sacrée
13:30 – 14:00 Risky Roads / Creative College
14:00 – 14:30 Kinderactiviteit met Annet Schaap
14:30 – 15:00 Winnaar Clash of the Titans
15:30 – 16:00 Kinderactiviteit met Annet.Schaap
16:00 – 16:15 TOAST met onze eigen Paul op 25 JAAR DB’S 🍺
16:45 – 17:30 Camera
18:00 – 18:45 Asfaltfeeën

DJ van de dag is Dnns

Ga ook jammen met BonSjef en neem eenmaal binnen een kijkje bij onze expo: 25 jaar dB’s #1 met een selectie aan concertaffiches en een terugblik op de eerste 9 jaar van ons bestaan. Zorg dat je er in ieder geval om 16:00 uur bent want dan proosten we op ons 25 jarig bestaan.

Beleef CAB-Rondom als een dag vol verhalen over gebouw en gebied. Verhalen over vroeger en later. Verhalen die gaan en die blijven. Eenmalige verhalen, gemaakt voor deze dag. Kijk op GO WEST CAB-Rondom en ontdek nieuwe kanten van het CAB. Toegang voor alle activiteiten op deze dag is GRATIS

We zien jullie daar!

dB’s – Dacia Damen en Paul de Brabander
concertagenda dB’s