CAB-NIEUWSBRIEF  #11

Waar waren we gebleven?
In april vroegen we jullie aandacht voor 2 punten.

Eén strategisch: vragen over de geplande opbouw op ons CAB-gebouw in de raadsvergadering van de gemeente. Eén feestelijk: het programma voor GO WEST. Die volgorde van de zaken vóór het feestje houden we in deze nieuwsbrief even aan.

Opbouw(ende) kritiek
In dat debat in de gemeenteraad vroeg een selectie uit de raad nog eens aandacht voor de door het consortium geschetste opbouw bovenop het CAB-gebouw en de vraag of die opbouw niet conflicterend is met de belangen van zittende en toekomstige ondernemers in het gebouw (over de opmaat naar dit debat lees je in CAB-nieuwsbrief #10). Hoewel het debat geen revolutionaire omslag in standpunten van raad noch wethouder bracht, was het voor sommigen een wake up call. Met als resultaat dat raadsleden ons opzochten om zich te verdiepen in de gevolgen voor (toekomstige) ondernemers en gebruikers in het gebouw. Dat bracht weer nieuwe kritische vragen richting het college van B&W, vragen die nu nog in behandeling zijn. Intussen is onze eigen inschatting dat er ergens op het pand een opbouw gaat komen, maar dat de uitwerking van het hoe, wat en waar nog kan wijzigen.

Het (tijd)pad van het consortium
Was de inzet van het consortium (MRP/Ballast-Nedam) om voor de zomer in beeld te brengen wat de herontwikkeling voor de zittende ondernemers in het CAB-gebouw concreet betekent, dan leert de praktijk dat het consortium vooralsnog druk is met gemeentelijke afspraken en dat de programmatische invulling van het gebouw op een later plan komt. Natuurlijk kan helderheid over haalbaarheid ons niet vroeg genoeg komen, dus wij rekenen op een afspraak met het consortium direct na de zomer. We verwachten dat na de zomer ook het nieuwe bestemmingsplan in procedure gaat. (Voor wie minder bekend is met deze materie: ja, er is een plan waarmee het consortium vorig jaar heeft gewonnen, maar nee, dat is nog niet het bestemmingsplan.)

Zomerzotheid
Voor het zover is en ondanks onzekerheden draait het CAB-gebouw deze zomer gewoon door. Check afwijkende openingstijden maar weet dat er buiten de binnenruimte van het pand intussen ook mega veel terrasruimte rondom het gebouw op jullie wacht bij zowel Oproer, het Filmcafé als dB’s.

SAVE THE DATE
Over dB’s gesproken: na de kick-off in april van het 25-jarig bestaan, pakt dit feestbeest op zaterdag 14 september uit met een GRATIS buitenfestival op drie podia waarop 25 (!!!) bands, waaronder klinkende namen als The Kik, Blue Grass Boogiemen en Orgaanklap. Volg dB’s en deze CAB-nieuwsbrief voor de onthulling van meer namen en meer nieuws.

Dus, we zien jullie deze zomer ergens in & om het CAB-gebouw!

dB’s – Dacia Damen en Paul de Brabander

concertagenda dB’s