CAB-NIEUWSBRIEF #7

WATSKEBURT?

Nou het was zomer en iedereen ging weg en kwam weer terug. Joh? Ja super spannend allemaal. Maar echt, er was wel degelijk spanning en sensatie want we hadden ons eerste evenement en een nieuwe eigenaar. Genoeg keburt dus.

CAB-Buurtfeest
Voor het eerst feesten met z’n allen. Nou ja niet iedereen was daar, maar een mooie mix van vaste en tijdelijke huurders stond op zaterdag 1 september in de startblokken om de buurt te laten zien wat het CAB-gebouw nu in huis heeft. Dat is dan spannend zo na de vakantie en voor een eerste keer. Want komt die buurt wel op je feestje? Nou en of! Zelfs belangstellenden van buiten de buurt waren op de fiets gesprongen. We schatten duizend bezoekers, jong en oud, die kwamen feesten. Kort en goed: het was een succes voor iedereen. Met een extra shout out naar Het Weer – voor de zon, The Sportbox – voor het giga bossaball springkussen met eindeloos blije kinderen en dB’s – voor het diverse doorlopende muziekprogramma. Moest je het missen of wil je nog even nagenieten? Bekijk de foto’s van het event hier.
Kunnen we best nog eens doen, zo’n feestje bouwen. Hebben jullie wensen of ideeën? Maak ze kenbaar in een reactie op deze nieuwsbrief, via onze CAB-website of via de CAB-socials onderaan de pagina. We denken en doen graag met jullie samen.

Nieuwe Eigenaars
We hadden het in juli al verteld: het consortium onder aanvoering van MRP en Ballast Nedam staat klaar om te tekenen als de nieuwe eigenaar van de grond in de Cartesiusdriehoek en dus ook van het CAB-gebouw. Duidelijk. En door. Zou je zeggen. Maar zo simpel ligt het natuurlijk niet. Begin september hebben dB’s en het consortium een kennismakingsgesprek gehad. We weten nu iets meer over het proces van de herontwikkeling. Als eerste van belang, is het tijdpad waarop dingen gaan veranderen. Een paar punten op rij:
De komende maanden gaan op aan het afkaarten van de invulling van allerlei financiële zaken tussen consortium en NS. Dat gebeurt buiten ons zicht.
Het komende jaar gaan het consortium en NS aan de slag met de aanvraag wijziging bestemmingsplan. Voor diegenen die denken “huh, dat is vooraf toch al geregeld?” nee dus, zo werkt het niet.
Tot nader order (in elk geval tot 2019) blijft Camelot verantwoordelijk voor de invulling van de tijdelijke verhuur in het CAB-gebouw.
Pas als het nieuwe bestemmingsplan daar is en ook de financiële kaders zijn ingevuld, gaat er naar verwachting in 2020 structurele verandering zichtbaar worden.
Daar een grondige renovatie van het CAB-gebouw noodzakelijk is, gaat die verandering zeker ingrijpend worden voor de zittende huurders. Interne of externe verhuizing in die periode is te verwachten.
In de tussentijd wil het consortium geleidelijk aan meedenken over kansen voor placemaking in gebouw en gebied.
De aankomende maanden gaat het consortium met dB’s in overleg om de toekomst van dB’s in het gebouw te concretiseren. Daarbij zullen zowel de kansen en positieve invloed van dB’s als eventuele knelpunten in kaart worden gebracht, zodat er eind 2018 meer duidelijkheid is.

Meemaken Erbij Zijn
Voorlopig kan iedereen dus blijven genieten van de huidige programmering zoals die is te beleven bij Oproer, Filmcafé, Sportbox en dB’s. Dan is Oproer nog getipt door het gerenommeerde The Guardian bij de 10 beste taplokalen in Europa. Wij zeggen proost.
Dus kom nazomeren in onze mega Biergartens aan de noord- en zuidkant van het CAB-gebouw. We zien je graag!

dB’s – Dacia Damen en Paul de Brabander