CAB-NIEUWSBRIEF  #8

OVER OKTOBER

Valt eigenlijk niet zo gek veel te zeggen, daarom kwam er ook geen nieuwsbrief uit. Het Filmcafé ging even op vakantie. De dagen bleven warm en de bezoekers op onze terrassen. Stukje bij beetje verschoof de activiteit weer naar de binnenkant van het gebouw en dat was dat.

NU DAN NOVEMBER

de ondernemers
Terug bij The Sportbox werken hele groepen zich in het zweet. Het Filmcafé is weer in full swing. Oproer brouwt elke week wel een nieuw bier (zo lijkt het). De keuken van Rammenas draait van donderdag t/m zondag door bij dB’s en daar stromen de oefenruimtes vol en verkopen de programma’s uit als een malle. Tot zover alles flex of chill, wat jij maar wil, maar deze nieuwsbrief zou niet bestaan zonder voortdurende verandering in de lucht.

het consortium
Hoofdrolspeler in het CAB-verhaal voor de komende jaren wordt ‘het consortium’. Nee, we hebben geen ander woord en doen daar ook geen prijsvraag voor uit, dus dit is de term, wen er maar aan.
Ter herinnering òf voor de nieuwkomers: hoofdrolspelers bìnnen het consortium zijn MRPD + BND + Mecanoo. MRP = Meijer Realty Partners en BN = Ballast Nedam. De D = development en Mecanoo is een wereldberoemd architectenbureau uit Delft.
Bent u er nog? We horen het als je het niet meer volgt hè.

de buurt
Door met het consortium. Dat liet een Buurt Informatieavond organiseren om hun plannen toe te lichten aan, je raadt het al: de buurt. Zo zaten we op dinsdag 27 november vol verwachting in het Filmcafé. ‘We’ waren bewoners uit de Bloemenbuurt, Schepenbuurt en Zuilen en een enkeling van verder weg; betrokkenen uit de lokale politiek en verder veel ondernemers uit het CAB-gebouw (ook van de bovenverdieping), het consortium zelf en de Vriendinnen van Cartesius, die in opdracht van het consortium verantwoordelijk waren voor de organisatie van de avond.

De opzet van de bijeenkomst was zoals gangbaar in 2018: introductie, presentatie plannen en dan uiteen in 4 groepen naar een tafel met een thema (groen, mobiliteit, gebouw en …? we zijn er één vergeten, die dia ging ons net te snel). Daarna werd het nèt even anders. Want we kwamen niet meer bijeen om te horen wat het resultaat per thema was. In plaats daarvan kon men ideeën op een kaart zetten voor latere verwerking. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

het gebouw
Vraag jij je af wat die avond ons bracht? Zeggen wij: het is maar welke bril je draagt.
Had jij weinig of geen idee van de plannen, dan weet je nu wat een blue zone is en heb je een nog algemeen maar positief gestemd verhaal gehoord over inclusief wonen, groen en bewegen en dat het CAB-gebouw de entree van het blue district gaat worden.
Was dit oud nieuws voor je, dan heb je nu nog niks gemist. Immers wat we zagen waren beelden van ideeën die nog aan verandering onderhevig zijn. Anders gezegd: voor het programma dat in het CAB-gebouw moet komen is nog geen dichtgetimmerd plan. Wel wil men de zittende ondernemers in de plannen betrekken. Wanneer dit aan de orde komt? Dat zal pas in de loop van 2019 zijn. Dan zal het consortium daarvoor een partij toevoegen die het programma, lees: de toekomstige invulling van het CAB-gebouw, gaat ontwikkelen.

het vervolg
Het streven van het consortium is om voorlopig elk kwartaal een Buurt Informatieavond te hebben, met telkens een anders thema. Wil je weten wanneer volgende buurt bijeenkomsten zijn? Volg dan onze CAB-social media (onderaan deze pagina), daar kondigen wij ze aan.
Wil je een uitgebreid verslag van de avond, inclusief de input op de kaarten? Dat kan over circa twee weken, meld je daarvoor aan bij de Vriendinnen van Cartesius via cartesius@vriendinnenvan.nl

DAN IN DECEMBER
Is het buiten vast ergens koud en vieren wij binnen de winter. Studio Moskou bestaat 22 (!) jaar en verwelkomt je warm op zaterdag 8 december vanaf 17:00 voor haar Open Huis met entertainment als (je verwacht het niet): muziek. Vrijdag 14 t/m zondag 16 december doet het Filmcafé een kerstweekender. Voor een sportief eindejaarsuitje boek je nog snel even The Sportbox. En op zaterdag 29 december pakt dB’s in alle ruimtes uit tussen 15:00 en 21:00 met een allround special vol eten, drinken, dj’s en live muziek, dus voor eenieder ergens wel een lichtpuntje, alles onder de noemer Nog ééntje dan – de laatste slokken van het jaar bierfest.

En dat is nog maar het topje van die programma-ijsberg die het gebouw ontstijgt. Vaar veilig onze kant op, wij zijn dat baken van licht in de donkere driehoek. We zien je binnen!

dB’s – Dacia Damen en Paul de Brabander