CAB-NIEUWSBRIEF  #9

Eens. Het heeft even geduurd. Wel drie maanden om precies te zijn. Niet eerder zat er zo’n groot tijdvak tussen onze nieuwsbrieven. Toegegeven, tijdvak is een groot woord, we kunnen ook kwartaal zeggen, maar dan verwacht je misschien dat we met een cijferoverzicht ter tafel komen en zo ligt het niet. We droppen wel wat data die van belang zijn voor het verloop van wat we meemaken. Lees mee met een selectie sleutelmomenten.

WAAR WAS JE NOU…?

Heb jij je als fervent volger van (of enthousiaste nieuwkomer bij) deze nieuwsbrief vast afgevraagd. Volgens goed gebruik in een relatie, ga je dat dan uitleggen, dus dat doen wij ook.
December was flink feesten voor de bezoekers van het CAB-gebouw en voor de ondernemers was het volop doorknallen in het nieuwe jaar, met meer programma. Dus zelfs in de vermeend stille maanden kachelt de bedrijvigheid in het gebouw door as if there is no tomorrow,  en die onzekerheid over de dag van morgen is waar het hier om gaat.

Intussen is dB’s overal aanwezig waar gepraat wordt over de toekomst van cultuur in de stad. Dat doen we om zo bekend mogelijk te maken welke functies en rol dB’s speelt voor het maken of presenteren van (pop)muziek.
Zo waren we aanwezig bij een Meedenksessie van de gemeente Utrecht die ging over cultuur voor iedereen, cultuurmakers plekken, cultuur beleven en alles wat daarmee samenhangt. Ook hebben we het belang van dB’s en onze werkwijze nog eens toegelicht aan ambtenaren van de gemeente die de ontwikkelingen van het gebied en gebouw vanuit de gemeente begeleiden en bewaken. Tussendoor hebben we een eerste sessie gehad met MRP en Ballast-Nedam, de winnaars van de tender en het consortium dat het hele gebied gaat ontwikkelen. De laatsten hadden eerst nu tijd voor ons, omdat ze maandenlang gesteggeld hebben met NS en/of gemeente over eisen en voorwaarden, wat veel langer geduurd heeft dan verwacht.

WAT VOORAL OPVALT:

Dat het geen kwaad kan bij alle partijen te blijven benadrukken hoe dB’s werkt: nagenoeg alle dagen open, vanaf half tien tot na middernacht, voor studenten van ROCMN/Npac, voor bands die willen oefenen in de oefenstudio’s, voor bands die willen opnemen in Studio Moskou, voor bezoekers van 1 van de 150 concerten (geen disco’s) per jaar en voor iedereen die wat wil eten bij Rammenas of drinken in het cafe. De intensiteit van ons gebruik leek nog niet voldoende op het netvlies van beleidsmakers en projectontwikkelaars te zijn geland.

EN HET GOEIE NIEUWS IS:

dat terwijl iedereen in het gebouw gewoon lekker z’n ding doet: Filmcafé, Oproer, Sportbox, de spelers zijn bekend, viert dB’s dat ze dit jaar maar liefst 25 JAAR! basis voor bands is, en dat alweer 16 jaar in het CAB-gebouw, dus daar gaat op gefeest worden. We trappen af op de culturele zondag 14 april, waar het CAB-gebouw, binnen en buiten, het festivalhart vormt voor het evenement GO WEST en dat is nog maar het begin. Hou de websites en socials van het CAB-gebouw en dB’s in de gaten voor updates & info en ook met deze nieuwsbrief komen we in april nog bij je terug voordat alles losbarst.

We zien je in april!

dB’s – Paul de Brabander

concertagenda dB’s